Paddla & cykla i 4 dagar med Järnavik som bas

Blekinge kustområde och arkipelag har nominerats av UNESCO som ett av Sveriges 5 biosfärområden. Avnjut det vackra skärgårdslandskapet från både hav och fastland och få en semester baserad på hållbarhet.

Du/ni bor på det charmiga Pensionat Järnavik strax intill havet där boende och natur smälter samman. Här kan du/ni tillåta er att bara vara och ha möjlighet att utforska skärgården i kajak och/eller på cykel.

Paketet innehåller två aktivitetsdagar där ni kan välja kajakpaddling eller cykling eller en kombination av båda. Det är även möjligt att lägga till extra aktivitetsdagar och/eller en guide till en extra kostnad.

Så här har vi lagt upp baspaketet:

DAG 1

Checka in från kl 16:00 på det charmiga Pensionat Järnavik där sänglinne, handdukar och städning ingår. Pensionatet ligger strax intill havet med utsikt över den vackra skärgården i Järnavik. Ta er tid att utforska den anrika byggnaden och dess omgivningar. Här hittar ni vandringsstråk av varierande längd i naturreservatet, badplatser och en fågelsjö med utsiktsplats där ni har möjlighet att observera ett flertal olika fågelarter.

Ni tillagar er egen middag i ett av gästköken. Målen intas i gästmatsalen eller i den pittoreska trädgården med havsutsikt. En eldstad finns tillgänglig för grillning och kaffekokning över öppen eld. Närmaste plats för matinköp är en välsorterad mataffär i Bräkne-Hoby, cirka 7 km bort.

DAG 2 & 3
Ni tillreder er egen frukost och ett lunchpaket för aktiviteten i ett av gästköken. Efter avslutad aktivitetsdag tillagar ni och avnjuter middagen.
Kajakpaddling: Ni hittar Paddelkompaniets kajakcenter strax intill pensionatet. Uthämtningstid för utrustningen är kl 10:00 och ni får information om hur kajaken fungerar, paddlingsteknik och kamraträddningsteknik om ni så önskar. Utrustningen ska återlämnas senast klockan 18:00. En guide möter upp om denna service har bokats.
Ingående utrustning: Singel- eller dubbelkajak, paddel, flytväst, kapell, vattendunk 5 L, vattentät packsäck 20 L, detaljerad karta (turförslag kommer att ges).

Cykling: Cykel och utrustning levereras vid pensionatet. Det är möjligt att välja mellan olika distanser för cykelturen. Kartan kommer att gås igenom före start. En guide möter upp om denna service har bokats.
Ingående utrustning: Cykel, hjälm, cykelväska, reflexväst, vattenflaska, reparationssats, detaljerad karta.